Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

pondelok 5. augusta 2013

Nulová tolerancia alebo zvykáme si na policajný štát


Policajný štát
Počas deväťdesiatych rokov sa v USA začal vyskytovať zaujímavý represívny program: "zákony nulovej tolerancie". V skratke sa jedná o to, že je centrálne definované "zakázané správanie", ktoré musí byť trestané úplne bez ohľadu na okolnosti, motiváciu, škodu atď; teda o príkaz persekuovať formálny aspekt priestupku súčasne so zákazom prihliadať k tomu materiálnemu (preto zákony nulovej tolerancie).

To, čo sa na začiatku zdalo byť iba stupídna, politicky korektná buzerácia, ale nabralo nebývalé otáčky.

Keď sa "nulová tolerancia" rozšírila z pracovísk (nulová tolerancia voči sexuálnemu obťažovaniu! Za podržanie dverí dáme strata bonusov, nech jej to vadilo, alebo nie!) do škôl, vzápätí sa premenila na kontrolu myšlienok a predstavivosti detí: na oficiálne posvätený thought-crime, ako vystrihnutý z Orwellovho "1984".

Vo svojich desiatich rokoch čelí obvineniu z trestného činu, pričom ak by za neho bola odsúdená, nikdy by nesmela legálne nosiť zbraň.
Aby ste lepšie chápali, čo to znamená "nulová tolerancia" - keď si desaťročná školáčka priniesla na olovrant steak a naň steakový nôž, dočasne ju vylúčili na 10 dní za "držanie zbrane na pozemku školy". Avšak pozor: to nie je celé. Učitelia "nemali inú možnosť", ako zavolať políciu (nemôžu predsa nič riskovať!) A polícia zase "nemohla neprísť, keď ju zavolali"; takže keďže sa nedovolali rodičom, školáčku odviezli do polepšovne. Títo policajti jej dokonca ani nenasadili putá - v čom mala šťastie, ako uvidíme ďalej -, ale aspoň tak vo svojich desiatich rokoch čelí obvineniu z trestného činu, pričom ak by za neho bola odsúdená, nikdy by nesmela legálne nosiť zbraň. Šikovné, že?

A ak si myslíte, že na tom s plastikovým nožíkom na roztieranie masla budete lepšie, omyl. Aj za to vás v jedenástich spútajú, hodia do basy a obvinia z trestného činu.

Komentátorka Leah Barkoukis vo svojom článku na serveri TownHall.com zhromaždila zoznam desiatich nejvyšinutejších aplikácií "nulovej tolerancie", ktoré ukazujú, aké absurdné rozmery celá tá záležitosť nabrala. Ešte výživnejší je potom zoznam 19 absurdít, za ktoré v USA deti zatýkajú.

Škola ponúkla pomoc psychológa deťom, ktoré by mohli byť rozrušené "incidentom" so sušienkou-zbraňou.
Len náhodne: v Marylande bol dočasne vylúčený sedemročný školák za to, že vykúsal cukrovinky "do tvaru zbrane". Chlapec tvrdil, že sa snažil vykúsat sušienku do tvaru hory, ale nepodarilo sa a ohryzená sušienka vyzerala ako zbraň. Bol na dva dni vylúčený. Ale čo je najlepšie, škola ponúkla pomoc psychológa deťom, ktoré by mohli byť rozrušené "incidentom" so sušienkou-zbraňou.

To v Colorade išli ďalej a podmienečne vylúčili sedemročného školáka za hodenie imaginárneho granátu. Škola má totiž vo svojej "zero tolerance policy" zakázané "všetky zbrane, skutočné aj imaginárne". Chlapec samozrejme nechápe, čo urobil také zlé. Ešte nehoráznější bol pokus školy podmienečne vylúčiť šesťročného žiaka za to, že si dovolil v škole hovoriť o hračke-zbrani, plastovom metači gumových tyčiek v pastelových farbách, ktorú si jeho rodina kúpila cez prázdniny. Akási žiačka totiž zabehla za učiteľom a žalovala, že chlapec hovoril o zbrani a ona sa "bojí o svoje zdravie a bezpečie." Rodina sa tomu samozrejme postavila na odpor a keď pohrozila škole oficiálnym odvolaním, škola to radšej vzdala.

A úplne najlepšie je prístup k študentom, ktorí zamedzili zneužitiu zbrane. Školák, navštevujúci piatu triedu, bol na celý rok podmienečne vylúčený za to, že zabavil žiletky svojmu známemu, ktorý sa vyhrážal, že s nimi niekomu ublíži. A študent, ktorý zabránil vražde, keď vytrhol nabitú pištoľ inému študentovi, ktorý sa vyhrážal, že niekoho zastrelí, bol za svoj dobrý skutok potrestaný podmienečným vylúčením na tri dni.

Chceme absolútnu kontrolu


Ale netýka sa to len zbraní. Päťročný predškolák v Mississippi mal tú smolu, že nemal topánky s čiernymi šnúrkami, aké si navymýšľala jeho škôlka. Jeho matka urobila to, čo by urobil každý normálny rodič: vzala fixku a šnúrky začiernila, aby takémuto nezmyslu vyhovela. Lenže to nemala robiť: synčeka jej v škôlke vzali, hodili za mreže dozadu do policajného auta - tam, kde vracajú zločinci - a doviezli domov ako kriminálnika. Poučenie? Keď škôlka povie "čierne šnúrky", tak pôjdeš a kúpiš čierne šnúrky! Žiadna improvizácie alebo obchádzanie!

Päťročný chlapček mal ale ešte šťastie. Akéhosi mladistvého, ktorý bol "v podmienke" za bitku, poslali za mreže za to, že mal - citujem - "zlú farbu ponožiek". To by tak bolo, aby sa deti mohli slobodne rozhodovať, aké spodné prádlo budú nosiť! To rozhodne štát. Prútik sa musí ohýbať, kým je mladý.

A represie musia byť tvrdé! Detských kriminálnikov so zlou farbou oblečenia potom týrali slzným plynom, keď sa opovážili ozvať sa, alebo sa vo svojich špinavých celách postaviť.

V porovnaní s tým vyzerá Bloombergov zákaz predaja sušienok - pre dobro a zdravie detí, samozrejme - ako úplné nič.

Ale sušienky a koláče sú skutočne zdraviu nebezpečné - akurát inak, ako tvrdí Bloomberg. O tom sa presvedčila šestnásťročná študentka, ktorá si do areálu školy priniesla koláče, aby s kamarátkami oslávila svoje narodeniny. Koláč jej totiž spadol na zem - takže ho po sebe upratala. Lenže to už po nej vyšiel sekuriťák s móresmi gestapáka, ktorý ju ešte trikrát donútil, aby po sebe upratala podlahu "ešte dôkladnejšie", a keď už bola hotová a odchádzala, vrhol sa na ňu a zlomil jej ruku. Ale tým to nekončí. Keď sa jej matka išla sťažovať riaditeľovi a chcela, aby dotyčného sekuriťáka nechali zatknúť, odpovedali jej, že ak ona chce, aby bol sekuriťák zatknutý, škola nechá zatknúť ju za násilné napadnutie!

Deti, pozor na Thought-Crime!

To, čo ma napadlo pri čítaní tých prípadov vystihol jeden komentátor pod článkom natvrdo: nie je to o kreslení zbraní na papier, o nosení hračiek-zbraní do školy alebo o zákaze povedať "bang-bang". Je to o myslení detí.

Celý ten systém sa usiluje o to, aby získal moc nad tým, čo si deti predstavujú, o čom premýšľajú, čo ich inšpiruje, po čom túžia, na čo si hrajú.

Cieľom každej totality a sociálnych inžinierov je absolútna kontrola nad človekom: chcú formovať nielen správania, ale aj preprogramovať myslenie, hodnotový systém, to, čo má kto v obľube atď.
Persekúciou vonkajších prejavov - hier na policajtov a zlodejov so strieľaním, robenie "ratata" alebo kreslenie zbraní - sa systém snaží vnútiť deťom autocenzúru: urobiť z určitých objektov veci tak zakázané a s takou pachuťou "biča", že na ne dieťa ani nepomyslí.

Školský systém tak dokončuje svoj prerod v inštitúciu nie vzdelávaciu, ale indoktrinačnú.
Školský systém tak dokončuje svoj prerod v inštitúciu nie vzdelávaciu, ale indoktrinačnú; stáva sa modelom totalitného, ​​socialistického školstva, ktoré má za cieľ nie dať deťom informácie, ale  preprogramovať ich na konformnú, unifikovanú, new-left politicky korektnú masu bez duše a bez osobnosti, ktorá sa bude báť polície, pretože tá ju bude už v detstve vláčiť v putách pred davom kamarátov trebárs za písanie omývateľnou fixkou po lavici (kto z vás to nerobil?) alebo za to, že ste sa policajta nebáli - ako podľa vlastných slov zamýšľala škola -, ale dovolili ste si sa mu vyšmyknúť, keď vás chcel "upokojiť".

Prútik sa musí ohýbať, kým je mladý

Zo štátnych škôl tak vyliezajú deti, ktoré prakticky nič nevedia, ale za to majú pevne zafixované niekoľko totalitných zásad: že si nemôžu myslieť ani kresliť, čo chcú; že polícia ich môže kedykoľvek a za čokoľvek odvliecť v putách, oni s tým nič nenarobia a nesmú sa brániť; a naopak musia bez rečí a bez premýšľania vypočuť akokoľvek nezmyselnú požiadavku, ktorú na nich vyštekne ktokoľvek v uniforme, alebo ktokoľvek, kto pracuje pre všemocný Štát. Deti, ktoré sú zvyknuté na to, že nejde žiť bez porušovania spústy nelegitímnych a neprimeraných sociálno-inžinierskych zákonov a ktoré by sa mali neustále cítiť previnilo a báť sa polície či ľubovoľných bezpačákov, ktorí sa už nemôžu dočkať, až ich budú môcť mučiť paralyzérom ( od toho tasery sú: polícia ich rada používa v situáciách, kedy by nikdy nebola oprávnená k streľbe zo skutočnej zbrane a rada opakovane týra elektrickým prúdom obete, ktoré sa opovážili nepočúvať na slovo. Youtube je takých použití plný, najmä keď príde na cestné kontroly. )

Ako trefne podotýka advokátka dievčaťa zatknutej za použitie voňavky, "vždy keď sa pozriem na ten zákon, poviem si - panečku, dneska by som školu nemohla prežiť ... Nechápem, ako môžu tie deti chodiť do školy každý deň a pritom neporušiť žiadny z tých zákonov"

Tým školský systém zároveň vytvára generáciu neschopných a nesamostatných "večných detí", ktoré nepoznajú koncept zodpovednosti, neunesú slobodu a ak sa dostanú k "nebezpečným veciam", sú nebezpečné všetkým ostatným ľuďom - presne ako varuje NutNFancy. Každé takéto zneužitie je potom použité k ďalšiemu uťahovanie skrutiek - a kruh sa uzatvára.

Compliance

Keďže sú Američania zvyknutí tak na všemocnosť polície, ako aj na to, že neexistuje žiadna hranica, čo by niekto v uniforme nesmel urobiť, podvolili sa.
Tento systém už nesie svoje následky, a tie sú tragické. Akýsi darebák volal z telefónnych búdok do rôznych podnikov, predstavil sa ako policajt a potom prikazoval personálu, aby vyzliekal a následne sexuálne obťažoval či de facto znásilňoval (pod rúškom "prehliadky telových otvorov") mladé zamestnankyne. Keďže sú Američania zvyknutí tak na všemocnosť polície, ako aj na to, že neexistuje žiadna hranica, čo by niekto v uniforme nesmel urobiť, podvolili sa.

Nedávno o tom bol podľa jedného z oných prípadov natočený film; zábery z priemyselnej kamery, ktoré predlohu zachytili, sú súčasťou dokumentu-interview s obeťou aj neúmyselnými spolupáchateľmi, ktoré veľmi odporúčam zhliadnuť.

Lenže ako malo mladé dievča zobrať sebavedomie na postavenie sa manažérke, ktorá jej odovzdávala príkazy policajtov? Veď si deti zvykajú, že ich na letiskách obchytáva, vyzlieka a dovádza k slzám TSA a že drogy implikujú okamžitú stratu všetkých občianskych práv, takže keď majú dospelí hocijako hlúpe "podozrenie ohľadom drog", môžu im prikázať sa vyzliecť do spodnej bielizne.

Cesta von

Je z toho cesta von? Samozrejme - ale málokomu sa bude páčiť. Jedinou alternatívou, ako deti ušetriť štátneho vymývanie mozgov a excesov, sú funkčné rodiny a spoločenstvo rozumných ľudí. To deťom umožní vyrastať v slušnom a priateľskom prostredí, "postarom", bez socialisticky-progresívnych móresov.

Rodina sa musí byť schopná sa v morálne zdôvodnených prípadoch zastať dieťaťa proti škole aj polícii (avšak neprechádzať do excesov britského štýlu, kedy mladým faganom prejde úplne všetko) a nanešťastie bude opäť musieť vychovávať deti v duchu toho, že iné veci sa smú hovoriť doma a iné v škole.

Rovnaký recept je aj liekom na šialenstvo štátnych škôl: v USA i SR funguje systém "domáceho vzdelávania" kedy deti na prvom stupni (a najnovšie aj na stupni druhom) učia doma rodičia či nimi najatí učitelia. Takto vzdelávané detí vykazujú v porovnávacích testoch takmer vždy výrazne lepšie výsledky, než ich vrstevníci vzdelávaní štátom; a navyše je možné ich tak vychovať s iným hodnotovým systémom, než akým sa ich snaží indoktrinovať štát.

Aj preto je domáce vzdelávanie neustále pod útokmi rôznych new-left intelektuálov, sociológov, psychológov a podobnej zberby, ktorá sa ich snaží zakázať s krédami ako "deti sa potrebujú socializovať v kolektíve" (rovnako argumentoval proti domácemu vzdelávanie Hitler), "doma vzdelávané deti by mohli mať iné hodnoty, než považuje za správne štát" (nemecký Ústavný súd doslova vyhlásil, že" štát má oprávnený záujem na tom, aby zabránil vzniku skupín, žijúcich odlišne od väčšinovej spoločnosti ")," nie je možné, aby rodičia učili deti rovnako kvalitne, ako odborníci v škole "(čo na tom, že porovnávacie testy vyhrávajú deti vzdelávané doma) apod.

To samozrejme nie je zadarmo. Vyžaduje to, aby rodičia svoje deti nielen živili a vychovávali, ale aj vyučovali: aby jeden z rodičov nechodil do práce, ale zostával s deťmi doma a venoval sa im "na plný úväzok". Aby ich neodkladali v štátnej škôlke a družine, ale umožnili im "opičiť sa po sebe". Aby sa rodičia sami vzdelávali a učili sa všetky tie dávno zabudnuté vedomosti zo základnej školy, ktoré musia svojich potomkov naučiť. A ak chcú rodičia dieťa vzdelávať doma aj na úrovni druhého stupňa, vo väčšine prípadov sa nezaobídu bez kvalifikovanej pomoci, ktorá nie je zadarmo.

Je to veľká obeť - ale minimálne v USA to vzápätí môže byť jediný spôsob, ako svoje deti zachrániť pre ich budúci život. Pekné na tom je, že americký Najvyšší súd v roku 1925 v procese Pierce vs. Society of sisters deklaroval, že deti nepatria štátu a rodičia majú právo a povinnosť ich vychovávať:
"The fundamental theory of liberty upon which all governments in this Union repose excluded any general power of the state to Standardize its children by forcing them to accept instruction from public teachers only. The child is not the mere creature of the state; those who Nurture him and direct his destiny have the right and the high duty, to recognize and prepare him for additional obligations. "
V USA ale domáce vzdelávanie nebude len záchrana detí, ale aj rodičov, pretože Obamovo orwellovské školstvo vychováva malých udavačov, ktorí majú "naprávať" nedostatočne Zelené správanie rodičov, vytvára databázy školákov a ich volebné histórie, zvyká žiakov na to, že budú kontrolovaní RFID čipmi v rámci programov federálnej vlády atď. Takže ak doma nechcete mať malého režimného špicľa, mali by ste si začať opakovať vlastivedu.

My sme oproti USA "pár rokov za opicami" - v tomto prípade našťastie. Keď som si ale nedávno čítal poriadok prvého stupňa ZŠ, sú v ňom explicitne zakázané všetky zbrane a predmety použiteľné k zraneniu iných - tzn. za švajčiarsky nožík vám môžu deti vylúčiť i tu. Keď cestujem metrom, vidím, ako deti zo škôlok a ZŠ nosia na výpravách Prahou reflexné vesty - ako je možné, že sme ja a moji spolužiaci prežili bez nich? A indoktrinačné programy, ako zatiaľ pozastavený program "sexuálnej výchovy" s poučením ako "kto sa nechce sprchovať spoločne s homosexuálmi, je zlý", mi bohužiaľ hovoria, že o toľko pozadu zase nie sme.

 Možno by teda nebolo od veci, aby na triednych schôdzkach alebo schôdzi ZRPŠ zaznel aj nejaký rozumný hlas, až sa tam nabudúce bude riešiť "bezpečnosť žiakov über alles".

Publikované 14.5.2013 na portáli D-Fens | Autor: Cover72

Originál :
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013051401

Zdroje :
http://www.wftv.com/news/news/knife-at-lunch-gets-10-year-old-girl-arrested-at-s/nFBC5/
http://www.eagleforum.org/educate/2009/june09/zero-tolerance-states.html
http://townhall.com/tipsheet/leahbarkoukis/2013/03/08/antigun-hysteria-in-schools-has-gone-too-far-n1529492
http://endoftheamericandream.com/archives/19-crazy-things-that-school-children-are-being-arrested-for-in-america
http://reason.com/blog/2013/03/01/pop-tart-pistol-7-year-old-gets-suspende
http://www.foxnews.com/us/2013/02/05/colorado-boy-7-out-to-ave-world-reportedly-faces-suspension-for-imaginary/?test=latestnews#ixzz2K35UHK2N
http://www.tri-cityherald.com/2013/03/07/2302285/pasco-school-district-overturns.html
http://www.educationworld.com/a_issues/issues303.shtml
http://www.foxnews.com/us/2013/03/03/florida-high-school-student-reportedly-disarms-gunman-gets-suspended/?test=latestnews
http://www.takepart.com/article/2013/01/18/cops-nab-five-year-old-wearing-wrong-color-shoes-school?cmpid=tp-ad-outbrain-general
http://www.takepart.com/article/2012/08/11/mississippi-dress-code-violations-and-back-talk-send-students-straight-jail
http://www.nytimes.com/2009/10/03/nyregion/03bakesale.html
http://www.youtube.com/watch?v=wk2b_twCCdw
http://edition.cnn.com/2010/CRIME/02/18/new.york.doodle.arrest/index.html?hpt=C1
http://www.kcra.com/5-Year-Old-Handcuffed-Charged-With-Battery-On-Officer/-/11798090/12648852/-/item/0/-/vb079k/-/index.html
http://www.middletownpress.com/articles/2011/06/14/news/doc4df7b12331ec9768149316.txt?viewmode=fullstory
http://www.guardian.co.uk/world/2012/jan/09/texas-police-schools
http://www.csfd.cz/film/320551-compliance/
http://www.youtube.com/watch?v=LuH3GYmSjzU
http://www.youtube.com/watch?v=itSksFESouQ
http://www.youtube.com/watch?v=3oPloe08a3Q
http://www.cbsnews.com/8301-201_162-57334925/student-arrested-for-burping-lawsuit-claims/
http://www.wnd.com/2007/11/44732/
http://www.perseveronews.com/german-deportation-hslda-and-the-fight-against-parallel-societies/
http://endoftheamericandream.com/archives/28-signs-that-u-s-public-schools-are-rapidly-being-turned-into-indoctrination-centers-and-prison-camps

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára